Nieuws

Wijzigingen in de WKR per 1 januari 2015

Waar u voor 2015 nog de keuze had om deel te nemen aan de Werk Kosten Regeling (WKR) is deze vanaf 2015 verplicht.  Het percentage vrije ruimte gaat van 1,5% in 2014 naar 1,2% in 2015 van uw totale fiscale loon.
Verstrekt of vergoedt u meer zaken in de WKR dan u vrije ruimte heeft, dan moet u als werkgever 80% eindheffing betalen over het meerdere.  Omdat de vrije ruimte zakt van 1,5% naar 1,2% in 2015 is het belangrijk dat u dit percentage niet overschrijdt.

Het is daarom verstandig om op basis van 2014 te bekijken of u genoeg vrije ruimte heeft in 2015 zodat u hierop maatregelen kunt nemen. 
Bij het nemen van maatregelen kunt u denken aan het aanpassen van regelingen in het cafetaria- of meerkeuzesysteem zoals bijvoorbeeld maximering en van het aantal aan te schaffen fietsen of computers per jaar en/of u hier een maximum bedrag aan wilt koppelen per aanschaf.

Wilt u zicht houden op de aanvragen in het cafetariasysteem dan is het verstandig dat de aanvraag via bijvoorbeeld uw eigen stafbureau of afdeling P&O gaat. Aan het wijzigen van (bestaande) arbeidsvoorwaarden zijn regels gebonden. Zo kunt u te maken hebben met een ondernemingsraad of een personeelsvertegenwoordiging.

Indien u hierbij hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met Concent. Klik hier om de belangrijkste wijzigingen in de WKR te bekijken.