Nieuws

Voortzetting verzekeringen na uit dienst treden

Zoals u wellicht weet kan het personeel van bij Concent aangesloten relaties gebruik maken van personeelsvoorzieningen met collectieve kortingen bij Centraal Beheer Achmea. Centraal Beheer Achmea biedt werknemers, die als gevolg van de economische situatie ontslagen worden, een speciale regeling aan. Tot nu toe was het zo dat werknemers die deelnemen aan Personeelsvoorzieningen na ontslag niet meer kunnen profiteren van de flinke korting op een uitgebreid pakket van verzekeringen en financiële diensten.

Vanaf 15 september 2009 kunnen werknemers die uit dienst treden, gebruik maken van een speciale regeling, waardoor zij ook na de prolongatie nog een korting krijgen op de producten die zij van Centraal Beheer Achmea afnemen. De kortingen zijn in totaliteit lager dan de korting die zij via het contract hadden, maar worden dus niet meer ineens helemaal ingetrokken.
Wanneer zich een dergelijke situatie voordoet, geeft de werkgever de uit dienst treding op de gebruikelijke wijze aan Centraal Beheer Achmea door. Vervolgens wordt de ex-werknemer door Centraal Beheer Achmea geïnformeerd dat hij na de eerstkomende vervaldatum per verzekering nog een jaar van deze speciale opvangregeling gebruik kan maken. De werkgever heeft hier verder geen omkijken meer naar.