Nieuws

Update digitale factuurverwerking

Vanaf 2007 heeft Concent het betalingsverkeer gedigitaliseerd. Met de overgang naar een nieuw pakket voor de financiële administratie was daar ook het moment voor een rigoureuze update van de software voor digitale factuurverwerking. Met de overgang naar het nieuwe systeem worden een aantal vernieuwingen doorgevoerd die de gebruikersvriendelijkheid ten goede komen. De installatie van de nieuwe software, inclusief specifiek door Concent gewenste aanpassingen, heeft eind augustus plaatsgevonden. De software wordt in september eerst intern getest. Wij hebben een aantal relaties benaderd die het pakket in de maand oktober zullen uittesten.

Een belangrijke vernieuwing is de invoer van budgetbewaking. Relaties hebben met de introductie van deze nieuwe versie de mogelijkheid om actieve budgetbewaking te laten plaatsvinden in de digitale factuurverwerking. Deze mogelijkheid wordt aangestuurd vanuit het financiële pakket Afas Profit. Eenmaal ingesteld zullen budgethouders niet meer kunnen autoriseren dan er aan budgetruimte beschikbaar is. Bij het bereiken van budgettaire kaders wordt de budgethouder en de administratie geïnformeerd per mail dat er geen autorisatie kan plaatsvinden vanwege ontoereikend budget. De budgethouder neemt contact op met de budgettoekenner om een oplossing te creëren ten aanzien van de ontstane situatie.

Volgens planning zal de introductie van deze nieuwe versie plaatsvinden in de 3e week van november (week 47). Tijdens het begrotingstraject zullen de financieel adviseurs u verder informeren.