Nieuws

Nieuw pakket voor de financiële administratie

Concent heeft sinds haar start gewerkt met CASH als softwarepakket voor de financiële administratie. De open structuur van CASH maakte CASH tot een efficiënt softwarepakket. Ontwikkelingen in de financiële softwarebranche hebben in de afgelopen jaren niet stilgestaan. Ten aanzien van CASH hadden wij een aantal wensen die niet door CASH worden opgepakt.
In de dienstverlening van Concent is het belangrijk dat relaties op een relatief gemakkelijke manier gegevens via internet kunnen raadplegen. Daarbij hadden wij een aantal wensen ten aanzien van de structuur van het financiële pakket als het gaat om het kunnen werken met het drieluik kostensoorten, kostenplaatsen en kostendragers. Uit een selectie van pakketten is in het najaar van 2008 de keuze gevallen op Profit van Afas. Dit pakket komt tegemoet aan een aantal belangrijke wensen die wij hadden.
Een daarvan is het ontsluiten van financiële gegevens via internet. Momenteel worden de gegevens via de huidige site gepubliceerd met behulp van in eigen beheer ontwikkelde software. De ontsluiting van administraties via het internet gaat via Profit in combinatie met de Office suite van Microsoft. Volgens onze planning zal de overgang naar Afas Profit plaatsvinden in de 3e week van november (week 47) tegelijkertijd met de introductie van de update van de digitale factuurverwerking.
Tijdens de begrotingsbesprekingen zullen de financieel adviseurs laten zien hoe de financiële informatie via internet vanaf de 3e week van november kan worden geraadpleegd.