Nieuws

Beperkte premiestijging basisverzekering 2016

Beperkte premiestijging door inzet reserves
Door goede afspraken met zorgverleners en de inzet van een flink deel van de reserves kan Zilveren Kruis de premiestijging van de basisverzekering voor haar klanten beperken tot €7,- per maand. De premie voor de basisverzekering komt daarmee op €109,45 per maand. Dit bedrag is exclusief uw collectiviteitskorting. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 3,6%.

Zilveren Kruis stopt €11,- per maand per verzekerde in de premie
De basisverzekering in 2016 is uitgebreid. Daarnaast gebruiken we met elkaar meer zorg en komen nieuwe kostbare geneesmiddelen in de basisverzekering. Van onze reserves stoppen we in 2016 €11,- per maand per verzekerde in de premie. Hiermee beperken we de premiestijging.

De premies en belangrijkste wijzigingen kunt u online bekijken
Zilveren Kruis heeft de belangrijkste wijzigingen voor 2016 voor u op een rij gezet. Zie zk.nl/downloads.

Nieuw! Aanvullend Tand Basis
Zilveren Kruis lanceert een nieuwe tandartsverzekering. Hierin zit een vergoeding voor 2 controles per jaar. En 15 minuten gebitsreiniging bij de tandarts of mondhygiënist. Of 1 keer controle per jaar en 25 minuten gebitsreiniging. Daarnaast vergoeden we ook de kosten van het vullen van een klein gaatje of het trekken van een kies. Hiervoor wordt tot maximaal 55 euro vergoed. Liever meer verzekeren? Dat kan. De verzekerde kiest dan voor één van onze andere tandartsverzekeringen.

Deze maand informeren we onze verzekerden
Uiterlijk 19 november 2015 krijgen verzekerden  van Zilveren Kruis bericht over wijzigingen in de zorgverzekeringen.