Nieuws

ABN AMRO

Zoals u wellicht in de pers heeft kunnen vernemen is er op 23 december 2009 een akkoord bereikt tussen Deutsche Bank A.G. en ABN AMRO bank N.V. rondom de overname van New HBU II N.V.. Dit akkoord heeft ook betekenis voor de dienstverlening van Concent naar haar relaties.

Even terug in de tijd. Op 3 oktober 2007 nam het consortium van 3 banken (Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander) ABN AMRO over. De Europese Commissie kondigde aan dat ABN AMRO en Fortis een deel van de zakelijke activiteiten moesten afstoten in verband met concurrentieverhoudingen op de Nederlandse markt. Op 3 april 2008 werd bekend gemaakt welke onderdelen van ABN AMRO zouden moeten worden afgesplitst: 13 advieskantoren (waaronder advieskantoor Zwolle waar Concent een relatie mee heeft), HBU en 2 Corporate Clients Units. Deze onderdelen zijn ondergebracht in New HBU II N.V.. New HBU II N.V. is een 100% dochteronderneming van ABN AMRO.
Op 2 juli 2008 werd een koopcontract getekend tussen Fortis en Deutsche Bank. Dit koopcontract is op 29 september 2008 opgeschort vanwege participatie van de Nederlandse Staat in ABN AMRO en Fortis. Op 20 oktober 2009 hebben Deutsche Bank en de Nederlandse Staat een voorlopig koopcontract getekend over de verkoop van New HBU II N.V.. Op 23 december 2009 is vervolgens het koopcontract getekend tussen ABN AMRO en Deutsche Bank over de verkoop van New HBU II N.V.. De Centrale Ondernemingsraad moet haar goedkeuring nog geven alsook De Nederlandse Bank. Naar verwachting zal de feitelijke transactie plaatsvinden voor april 2010.

Deutsche Bank is een stabiele grote bank. De bank behoort tot de top 10 banken in de wereld. Enkele belangrijke gegevens over de Deutsche Bank. Bij de Deutsche Bank werken wereldwijd ruim 78.000 mensen. Het aantal kantoren bedraagt bijna 2.000. Het balanskapitaal van Deutsche Bank bedraagt € 1.660 miljard. Het eigen vermogen van de bank bedraagt € 34,6 miljard.

Er zal waarschijnlijk 2,5 jaar nodig zijn om New HBU II N.V. te migreren naar Deutsche Bank. In de tussenliggende tijd zal de naam ABN AMRO worden gehandhaafd. De naam van ABN AMRO zal in deze periode blijven bestaan op bankafschriften, internetbankieren, contracten, etc.. Concent en haar relaties blijven in de tussenliggende periode gebruik maken van dezelfde dienstverlening (zelfde team en producten). Eventuele gevolgen van migratie van producten zullen voor de klanten minimaal zijn.
De toekomstige directie van Deutsche Bank Nederland N.V. zal Nederlandstalig zijn. De Deutsche Bank Nederland N.V. (momenteel New HBU II N.V.) is momenteel de 4e bank van Nederland. De Deutsche Bank Nederland N.V. zal beschikken over een eigen kredietbevoegdheid.

ABN AMRO New HBU II N.V. geeft aan dat zij een klantgerichte organisatie blijft en in de toekomst wil zijn. Als Concent hebben wij vertrouwen in deze ontwikkeling. Wij blijven zaken doen met dezelfde mensen en vooralsnog dezelfde producten. Als Concent hebben wij in het dagelijkse proces veel contact met de bank. Het betreft contact over betalingsverkeer, organiseren van goede rendementen voor onze relaties, veranderingen in gemachtigden, verzorgen van pasjes, etc., etc.. Dit contact is plezierig, verloopt goed en zal naar de toekomst ook zo blijven.