AOL

Informatie overgang naar AFAS Online (AOL)
Uiterlijk 31-12-2019 zullen alle AFAS Profit-omgevingen zijn overgezet naar AOL. Op uw inlogpagina op InSite staat het (verwachte) overgangsmoment van uw Profit-omgeving naar AOL. Alle medewerkers worden na de overgang naar AOL per mail geïnformeerd over de overgang. In deze mail staat ook de nieuwe inloginstructie voor de medewerkers. Heel belangrijk is dat het inloggen bestaat uit 2 stappen. De eerste stap is eenmalig en betreft de aanmelding. De tweede stap is het inloggen op InSite.

1. Wat verandert er precies voor mij?
Het internetadres van Insite en de wijze van inloggen veranderen. Zodra de omgeving is omgezet naar AOL, gebeurt de inlog via 2-factor authenticatie. 

2. Wat betekent 2-factor authenticatie en waarom is dat nodig?
2-factor betekent dat authenticatie plaatsvindt via 2 stappen. Een gebruiker logt eerst in op www.afasonline.nl en accordeert daarna via de AFAS Pocket App of via een SMS-code. Deze manier van inloggen is nodig omdat uw vertrouwelijke gegevens beschermd moeten worden.

3. Wat is de AFAS Pocket App?
De AFAS Pocket App is een app voor Android en IOS. Deze app wordt gebruikt voor de toegang tot AOL. Uw werkgever bepaalt welke informatie beschikbaar is via de app. Dit zal voor veel werkgevers in een later stadium worden uitgerold.

4. Hoe moet ik inloggen?
Als de Profit-omgeving is overgezet naar AOL krijgt elke medewerker hierover persoonlijk bericht via een mail. In deze mail staat onder andere een link naar de omgeving op AOL. Inlog vindt vanaf dat moment plaats met een e-mailadres (=mailadres waarop u het bericht hebt ontvangen).
Mocht inloggen niet lukken dan kunt u de inloginstructie raadplegen via de volgende film. Ook is een uitgebreide digitale instructie beschikbaar via de volgende link
Mocht dit niet lukken vraag dan hulp in bij key-users in uw organisatie (bijvoorbeeld: medewerkers op bestuurskantoor, uw schooldirecteur of administratieve kracht). 

5. Kan ik niet meer inloggen met mijn (verkorte) gebruikerscode?
Gebruikers die veel met Insite werken, hebben een verkorte code (bijvoorbeeld: Pla1990). Deze vervalt bij overgang naar AOL. Iedereen moet dan inloggen met een (actief) e-mailadres (=mailadres waarop u het bericht hebt ontvangen van overgang naar AOL). 
Gebruikers die in Palette facturen kunnen raadplegen of goedkeuren behouden wel die verkorte gebruikerscode voor alleen Palette.

6. Kan ik ook zonder 2-factor authenticatie inloggen?
Momenteel niet. Dit zal mogelijk op een later moment beschikbaar kunnen worden gesteld en dan alleen via het netwerk van uw werkgever.

7. Waarom werkt mijn AFAS Pocket niet meer na overgang naar AFAS Online?
Belangrijk is dat u uzelf eerst afmeld voor de AFAS Pocket (via Instellingen - Afmelden).  De instellingen van uw AFAS Pocket blijven anders verwijzen naar de oude omgevingsinstellingen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!